Experience, Museumwinkel
comment 1

De pop-up shop The Wunderkammer

The Wunderkammer. Pop-up shop.

Decor van bloemen, planten en interieurdesign in Hotel Droog

De pop-up shop Wunderkammer van Florian Seyd en Ueli Signer toont een mix van bloemen, planten en interieurdesign. Het team van The Wunderkammer bestaat uit kunstenaars die met bloemen en planten werken aan projecten waarbij de natuur als decoratie steeds weer centraal staat. Iedere keer zien we een ander decor waar natuur en verwondering de hoofdrol in spelen. Twee keer per jaar strijkt The Wunderkammer neer als The shop for a week, deze keer in Hotel Droog in Amsterdam (t/m 31 december).

The Wunderkammer

Oorspronkelijk is een Wunderkammer een kast of een kamer waar kunst en rariteiten uit exotische oorden bewaard werden. The Wunderkammer in Hotel Droog is een knappe vertaling naar een Wunderkammer van nu. De kasten zijn gevuld met prachtige planten en boeketten en objecten van dieren die bij het kerstseizoen passen. De hoofdrol in dit wintertafreel wordt gespeeld door de slak, als kunstvoorwerp, maar ook levend in een terrarium.

The Wunderkammer 2015. Shop for a week. Hotel Droog Amsterdam.

The Wunderkammer 2015. Shop for a week. Hotel Droog Amsterdam.

Bambi in een vitrine

Het thema Kerst is knap verwerkt. In de entree van The Wunderkammer staat een vitrine met een levensgroot Bambi-hert. Een verwijzing naar een sprookjesachtige kerst, maar ook naar het museum. Denk hierbij aan de museuminrichting van het American Museum of Natural History in NY, waar op deze manier dieren in hun natuurlijke leefomgeving worden getoond.

American Museum of Natural History. Dioramas North American Hall

American Museum of Natural History. Dioramas North American Hall. (foto: http://nyclovesnyc.blogspot.nl)

Bewonderen

De pop-up shop heeft zowel kleinere als wat luxere cadeaus. Ben je in Amsterdam, loop er dan zeker even binnen. Na de kerstdagen veranderd de inrichting weer een beetje. Voor mij een reden om nog een keer naar binnen te lopen en The Wunderkammer te bewonderen.

The Wunderkammer in Hotel Droog, van 4 t/m 31 december 2015. Staalstraat 7b, Amsterdam.

Kerstdecoratie in de Wunderkammer.

Kerstdecoratie in de Wunderkammer.

Filed under: Experience, Museumwinkel

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

1 Comment

  1. Pingback: Cromhouthuis en Wunderkammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.