Winkel & Inrichting

In de museumwinkel gebeurt het!

Als strategie & concept en product & merchandise helemaal zijn uitgedacht en uitgewerkt, zijn we er nog niet. In de winkel moet het uiteindelijk gebeuren. Daar ontmoet u uw klanten, uw potentiële kopers. Daar komen zij in contact met uw productassortiment.

Retaildesign, architectuur, visual merchandising zijn belangrijke ingrediënten. Maar denkt u ook aan de training van uw personeel, het dagelijkse beheer (wie let waar op?) en misschien wel een webshop voor al uw online bezoekers.

 

Retaildesign

Architectuur

Visual merchandising

Retaildesign

Elke retailer start met doelstellingen over omzet (ook per m2), marge, bezoekersaantallen, conversie, winst per bezoeker et cetera. En retailers weten exact hoe het gehele assortiment bijdraagt aan alle cijfers. Productkennis is onmisbaar, tot op detailniveau. Ook voor de museumwinkel helpt het om  doelstellingen te bepalen.

Maar er komt nog één doelstelling bij: de winkel moet bijdragen aan de beleving van het museumbezoek. De winkel staat niet op zichzelf, maar sluit aan op de waarden van het museum, de vaste collectie en de lopende tentoonstellingen.

Een eigen Winkelformule

Een winkelformule is niet alleen voor winkelketens van belang. Iedere winkel heeft een herkenbare formule nodig. Consumenten begrijpen dan veel sneller in wat voor een soort winkel ze zijn beland. Winkelen is altijd een ervaring. Dus wie een museumwinkel binnenloopt vergelijkt die met andere (museum)winkels. Ben je dan de zoveelste anonieme winkel of spring je eruit? De winkelformule helpt je met de inrichting, assortiment en keuzes maken.

Partner:

 

Architectuur

Belangrijkste aandachtspunten zijn materialen, akoestiek, licht, duurzaamheid, veiligheid van de producten.

Partner: Here we are

 

Visual merchandising

De presentatie van de producten is van grote invloed op de verkoop ervan. De bezoeker moet in één oogopslag kunnen zien wat het product is en zeker bij de topproducten welk verhaal uit uw museum erbij hoort. Daarnaast komen zaken aan de orde als uitlichten, prijsinformatie en voorraad.

Partner:

 

Winkelmanagement

Wie beheert de winkel, wie is eindverantwoordelijk? Er zijn heel veel dagelijkse zaken om te managen, maar ook beslissingen voor de lange termijn, bijvoorbeeld het personeelsbeleid, spelen mee.

'Ik wil mijn winkel verbeteren'

U heeft het gevoel dat het anders, beter kan met uw winkelinrichting, winkelmanagement of personeel. Dan maken we graag een afspraak om samen naar de huidige situatie en de mogelijkheden te kijken.

 

Referenties

Klanten voor wie wij de winkelinrichting of het winkelmanagement hebben verzorgd, zijn o.a. Kasteel De Haar, Frans Hals Museum, Zuiderzeemuseum, Museum Schokland, Rijksmuseum Boerhave, Kunst Centrum Haarlem en Universiteitsmuseum Utrecht. Lees en leer van onze klanten >
 

Uw museumwinkel naar een hoger niveau tillen

Training winkelpersoneel

Goed winkelpersoneel helpt bezoekers hun keuze te maken. Hoe vaak zie je niet iemand in diverse boeken bladeren en met niets de winkel verlaten? Een cultuurgetint product kiezen is niet altijd makkelijk, een beetje hulp is dan welkom.

Train het personeel dit te zien (blijf alert, loop rond) en een adviesgesprek te voeren. Zorg ook dat ze het assortiment leren kennen! Dit laatste is essentieel. Een goede ober kent zijn eigen menu.

Support winkelbeheer

Wanneer u zelf uw winkel managet, kunnen wij u ondersteunen met extra diensten, zoals training van personeel of visual merchandising. Waar het om gaat is dat u een goed beeld heeft van wat zich allemaal afspeelt en wat er nodig is. Als hiervoor bij u de feitelijke kennis (tijdelijk) ontbreekt of u wilt advies of periodieke feedback, dan is support voor winkelbeheer een handige optie.

Webshop

Webshops zijn het online verlengstuk van uw fysieke winkel. We zien het als een volwaardig servicekanaal voor al uw relaties. De twee belangrijkste doelgroepen zijn de bezoekers van uw winkel en de mensen die graag hadden willen komen, maar niet konden. Want ook zij hebben interesse in die tentoonstellingscatalogus of dat originele cadeau.

Wij kunnen webshops voor u bouwen en voor u managen.