Diensten

Werken vanuit een retailstrategie aan winkel en product

Museumretail is een actueel onderwerp. Overheid en maatschappij vragen een ‘ondernemende’ houding van musea en cultuurinstellingen. De winkel is een van de instrumenten die zij hebben om commerciëler te denken en te werken. Hoe pak je dat aan?

 

Strategie & Concept

Productontwikkeling

Winkel & Inrichting

Strategie & Concept

Succesvolle retail begint met een plan, een strategie en een concept. Wat willen we bereiken, hoe pakken we dat aan? De tijd is voorbij dat we de winkel er nog even bij doen. Een goede museumwinkel brengt het verhaal van het museum verder tot leven, versterkt het merkgevoel en levert ook gewoon geld op.

 

Productontwikkeling & Merchandise

Wij bedenken voor u een productassortiment dat aansluit bij uw kernwaarden en het profiel van uw bezoekers. Geen dertien-in-een- dozijn, van de plank, in elk museum te koop producten, maar een selectie waarover is nagedacht. Daarbij zorgen we ook voor de sourcing en de verpakking, uiteraard passend bij uw merk.

 

Winkel & Inrichting

De museumwinkel kent vele aspecten die het eindresultaat bepalen. Denk ook aan de retaildesign of winkelflow, de bezoekersstroom door de winkel, of hoe u uw topproducten uitlicht (architectuur), hoe u uw winkelpersoneel (inclusief alle vrijwilligers) traint. Wij hebben de kennis in huis voor winkelbeheer en werken met een aantal gespecialiseerde partners.

Retail quickscan

Een retail quickscan geeft u veel inzicht in uw huidige situatie en kansen. U heeft de keuze waarop u de quickscan wil richten:

  • Strategie & Concept
  • Productontwikkeling
  • Winkel & Inrichting

'Ik wil mijn retail verbeteren'

U heeft het gevoel dat het anders, beter kan met uw winkel. Dan maken we graag een afspraak om samen naar de huidige situatie en de mogelijkheden te kijken.