Retailtours
Leave a comment

Mais Oui! Een nieuwe retailtour in Paris!

Retailtour Parijs september 2024. Inclusief bezoek aan Maison & Objet

Op zoek naar inspiratie voor je museumwinkel, conceptstore of lifestyle merk? Ontdekken hoe je commercieel succes behaalt binnen een culturele setting? Ga mee met de Paris Museum Retail Tour. Inmiddels de achtste editie! Op maandag 9 september bezoeken we Maison & Objet en op dinsdag 10 september toeren we door Parijs langs prachtige voorbeelden van Cultuur & Retail.

Dag 1 (9 september) – Maison & Objet en de Terra Cosmos 

Op de eerste dag worden we als VIP’s ontvangen en landen we op een bijzondere plek waar de aarde samenkomt met de ruimte: Terra Cosmos. Dit is een plek waar wetenschap en magie samensmelten, en waar fantasie en realiteit elkaar ontmoeten. We bezoeken de themaruimtes van Maison & Objet en laten ons inspireren door het design en de producten. Hierbij onderzoeken we wat relevant is voor onze museumwinkel. In de ochtend verkennen we gezamenlijk de beurs, terwijl je ’s middags de vrijheid hebt om zelf op ontdekking te gaan. We stellen een op maat gemaakte route voor je samen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

Dag 2 (10 september) – Allons en ville!

Op dag 2 bezoeken we twee traditionele museumwinkels met ieder een eigen aanpak, een aantal conceptstores, een cadeauwinkel en het nagelnieuwe Parijse filiaal van Dover Street Market.

Welke keuzes maken zij in hun productselectie? Hoe presenteren zij hun assortiment en welke middelen gebruiken ze daarvoor? Wie zijn hun klanten? Hoe flexibel zijn ze in hun presentatie en gebruik van verschillende thema’s? Wat zijn hun bestsellers? Hoe gaan ze om met diversiteit en duurzaamheid?

Kennis delen staat centraal: we bespreken hoe wat we zien, past bij verschillende retailstrategieën, concepten en bezoekers.

Max. 8-10 personen

Heb je interesse in deze 8ste Retailtour Parijs? Laat het me snel weten, dan kan ik een plek voor je reserveren. Mail naar: ellen.groenveld@cultuurenretail.nl

Praktische Informatie Retailtour Parijs September 2024

Datum: Maandag 9 september en dinsdag 10 september 2024

Prijs: € 445,- inclusief koffie, diner op dag 1, lunch op dag 2 en openbaar vervoer in Parijs tijdens de tour.

Inclusief: entreeticket voor Maison & Objet voor de hele week.

Exclusief: hotel en vervoer naar Parijs en terug, ontbijt en lunch op de beurs.

Het programma kan nog wijzigen. Dit waren onze eerdere retailtours >

Overnachten

Het is mogelijk om een kamer te boeken bij Hotel Est Paris, Rue Magenta, Paris. Laat mij zo spoedig mogelijk weten of je daar interesse in hebt. Mail naar: ellen.groenveld@cultuurenretail.nl

Filed under: Retailtours

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.