Cultuur & Retail, Retailtours
Leave a comment

Hoog tijd voor een gloednieuwe tour: naar het noorden!

Scandinavië, waar cultuur en design samensmelten

Heb je de laatste jaren ook maar een béétje de trends gevolgd, dan heb je zeker gemerkt dat Scandinavisch design de wereld aan het veroveren is. Een trend waar ik heel blij van word – en velen met mij. Dat vraagt om verdere verkenning, en het liefst van dichtbij.

Deze zomer organiseer ik daarom samen met Stylink de eerste Scandinavian Museum Retail Tour! Hotspots tijdens deze tweedaagse SMRT-tour: de grote interieur- en designbeurs Formlandin Jutland (dag 1) en héél veel moet-je-geweest-zijn-plekken in Kopenhagen (dag 2).

Ook in Kopenhagen gaan we zó veel zien: van National Museum of Denmark tot Glyptoteket (en natuurlijk hun shops), van eigenzinnige keramiekwinkel Tortus tot interieurmerk Hay.

De ochtend begint goed: terwijl wij met koffie en een croissantje bijkomen van de rit naar Kopenhagen, vertelt het team achter CultureNordic ons alles over de Scandinavische culturele sector.

Een van de ontmoetingen in de Deense hoofdstad waar ik het meest naar uitkijk, is die met Frederik Fabritius. Hij kent de Scandinavische markt door en door en is druk met het opzetten van een Association for Cultural Enterprises. Gelukkig creëren we tijdens de tour voldoende koffie-met-cake-momentjes om te netwerken met collega’s en ideeën op te doen tussen al dat Scandinavische moois.

En wist je dat er ook in park Tivoli bijzondere (souvenir)shops in overvloed zijn? Die pikken we vrijdagmiddag nog mooi mee, waarna we in restaurant Grøften de tour in stijl afsluiten.

Jeg glæder mig til det! (Ik heb er zin in!) Jij ook?


Houd www.cultuurenretail.nl (link: Retail Tours in de gaten voor de laatste updates over het SMRT-programma. Of nog beter: schrijf je meteen in, dan weet je zeker dat je 48 uur lang Scandinavische inspiratie op gaat doen deze zomer. Fijne reis gegarandeerd, want die wordt mede georganiseerd door Jan Vos van reisadviesbureau Vos Van Loon.

Wanneer? Donderdag 15 en vrijdag 16 augustus 2019
Waar? Jutland en Kopenhagen, Denemarken
Hoe? KLM-vlucht vanaf Schiphol

Aanmelden of meer info? Via Ellen Groenveld, Cultuur & Retail mail | tel. +31 (0)6 – 16 96 95 56 of Anna Borsboom, Stylink mail | tel. +31 (0)6 – 45 74 29 50 

Filed under: Cultuur & Retail, Retailtours

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.