Museum & product, Retailtours, Trends
Leave a comment

Paris Museum Retail Tour. 8 + 9 september 2018

Sluit je aan bij de Paris Museum Retail Tour!

Bonjour à nouveau! De derde editie van de Paris Museum Retail Tour staat in het teken van Artsy Cultural Products. Laat je verrassen door tendances artistiques op diverse páreltjes van culturele locaties in de Franse hoofdstad.

Wat is dat nou, een Artsy Cultural Product?

De founding mothervan Arteum Lorraine Dauchez zette de term Artsy Cultural Product op de kaart: artistieke trends. Als geen ander weet madame Dauchez hoe je modieuze kunstenaars en getalenteerde handwerklieden Artsy Cultural Products laat ontwikkelen. Niet alleen ontwikkelt Arteum producten op het gebied van cultuur en souvenirs, Arteum beheert ook negen museumwinkels, waaronder de pas verbouwde museumshop van quai Branly en de geweldige lifestyle-shop bij het Musée des Arts Décoratifs (MAD).

Museumwinkel – Musée des Arts Décoratifs. Arteum.

Ontdek Lafayette Anticipations

Een kleine novelty shop Lafayette Anticipations.

Cultuur en product kun je van verschillende kanten benaderen. En dat gaan we tijdens de tour ook zeker doen! Na een heerlijke lunch in de kantine van de beroemdste concept store van Parijs (oké, bijna de beroemdste…) gaan we ’s middags kijken in het pas geopende Lafayette Anticipations. Het verbouwde culturele centrum van Lafayette heeft een kleine novelty shop, genaamd À Rebours. Gevoed met grote ambities – dienend aan de stichting van Lafayette Anticipations – is hij het alter ego van zijn grote broer Lafayette. Dit winkeltje wil de tijdgeest vangen door een ongebruikelijk, grappig en eigenzinnig productassortiment te tonen. Het wil de voorpost zijn voor de bewuste handel, open voor ideeën die ons dagelijks leven transformeren en verfraaien.

De presentatie van creatie 

Ook dit keer gaan we naar concept store Empreintes, met meer dan duizend handgemaakte creaties. We gaan bekijken hoe keramiek, papier en hout wordt tentoongesteld, steeds met een andere invalshoek. Het blijft een betoverende plek, waar presentatie het keyword is. Ga je mee? Bonne idée! Mail of bel: 06-16 96 95 56 (Ellen Groenveld) of 06-45 74 29 50 (Anna Borsboom). Paris Museum Retail Tour is een gezamenlijk initiatief van Anna Borsboom (Stylink) en Ellen Groenveld (Cultuur & Retail).  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.