Experience, Museum & product, Retailtours
Leave a comment

Van beurzen en trends naar een nieuw parfummuseum in Parijs

Van beurzen en trends naar een nieuw parfummuseum in Parijs

De aftrap van 2017.

Van beurzen en trends naar een nieuw parfummuseum in Parijs.

Zoals elk jaar starten de beurzen met het presenteren van collecties. Daarom staat januari in het teken van browsen en ontdekken.

Trademart Utrecht voor trendverhaal lifestyle producten

Vandaag was ik dicht bij huis, op de Trademart in Utrecht. Waar ik vooral kwam voor het trendverhaal van Anna Borsboom van Stylink. Zij vertelde over de drie trends in lifestyleproducten; Stilte, Positief en de DIY Flex-mens. Maar daarover van de week meer.

Trademart in Utrecht. Veel lifestyle-producten van touw.

Trademart in Utrecht voor Lifestyle-producten. Trend #touw. Foto: EG

Museum Connections & Artsy cultural products

Volgende week reis ik naar Parijs voor Museum Connections en Maison & Objet. In januari is er zoals elk jaar Museum Connections, een internationale beurs voor de zakelijke kant van het museumvak. Deze beurs geeft de gelegenheid om kennis te maken met leveranciers van audiotours, catering, beveiliging of verlichting. Ik ga uiteraard op zoek naar artsy cultural producten voor museumwinkels.

Tate Enterprises over nieuwe museumwinkels

Bij Museum Connections gaat Laura Wright van Tate Enterprises vertellen over: Hoe de nieuwe museumwinkels in de nieuwe visie van het Tate Modern passen. Gevolgd door een gesprek met Laura Wright en Géraldine Breuil van Réunion des Musées Nationaux/Grand Palais over de museumwinkel in het algemeen. Daarover zal ik zeker berichten.

Museum Connections 2016 – Le salon international des professionnels des musées et des sites culturels from Museum Connections on Vimeo.

Maison & Objet 2017

Voor een uitgebreidere scope op wat er gaande is in lifestyle, ga ik naar Maison & Objet. Ik zal veel beeldmateriaal mee terugnemen en mijn bevindingen en ideeën voor cultuur en retail met jullie delen.

Parfum als Pièce de résistance

Wat is Parijs zonder romantiek? En wat is romantiek zonder parfum? Daarom eindig ik met een bezoek aan het pas geopende Le Grand Musée du Parfum.

Les grand Musée du Parfum (credit).

Les grand Musée du Parfum (credit).

Zin in een kop koffie om te praten over mijn bevindingen? Mail mij en we maken een afspraak. En anders volg mij op Twitter @cultuurenretail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.