Museum & product
Leave a comment

Souvenirs met humor!

Souvenir Huisje

Souvenirs met humor! Souvenirs zijn een onuitputtelijke bron van creatie. We zien lelijkheid en schoonheid dwars door elkaar. We zien magneten en plastic tulpen. We zien uniek Delfts Blauw Design. Alles kan. Maar vandaag zie ik vooral humor. In het rode Souvenir Huisje van Kunstfort Vijfhuizen.

 Het rode Souvenirs Huisje op wielen.

Her rode Souvenir Huisje op wielen.

Bouwkeet op wielen

Het is half september, maar bloedheet. Ik sjouw over de verdedigingslinies van het Kunstfort in Vijfhuizen, op zoek naar iemand die de deur voor mij kan open doen, wil doen eigenlijk. Het lukt … ik mag zowaar naar binnen. De hitte overheerst in de kleine bouwkeet op wielen. In het huisje zijn 20 souvenirs geëtaleerd van de tien UNESCO-plekken in Nederland.

20 souvenirs van de UNESCO-plekken in Nederland.

Hommage aan het Wereld Erfgoed van Nederland

Deze unieke plaatsen hebben onder leiding van gast-curator Erik Kessels allemaal een souvenir gekregen. De souvenirs zijn bedacht door studenten van de Avans Hogeschool Breda en de SintLucas Boxte. Hun opdracht: maak een kleine hommage aan het Wereld Erfgoed van Nederland.

De souvenirs staan in vitrines. Ik moet er steeds even over nadenken. Als ik ze bekijk, realiseer ik mij dat ik deze erfgoedplaatsen eigenlijk niet zo goed ken. De souvenirs laten mij lachen. Er zitten grappige kwinkslagen in.

Rolletjes plakban rood, geel en blauw. Rietveld Schöderhuis.

Rolletjes rood, geel en blauwe plakband van het Rietveld Schöderhuis.

 Souvenirs met humor!

Waarom ook niet? Is toch leuk, die rolletjes rood, geel en blauwe plakband van het Rietveld Schröderhuis als aandenken? Of een schuursponsje met een koe om De Beemster Polder droog te houden? Souvenirs met humor! Ze vertellen ieder hun eigen kleine verhaaltje waardoor je ze nooit meer vergeet en dat vind ik knap bedacht.

af_souvenirhuisje_beemster_fotograaf_bertteunissen_01

Beemster koe. Foto: Bert Teunissen.

 

Zin in humor? Kijk waar het huisje staat: 20 nieuwe souvenirs op tournee.

 

Souvenirhuisje. Foto: Bert Teunissen.

Souvenir Huisje. Foto: Bert Teunissen.

 

Meer lezen over souvenirs: Trends in souvenirs | We build this City

 

Filed under: Museum & product

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.