Cultuur & Retail, Museum now, Museumwinkel
Leave a comment

Workshop museumwinkels

Workshop museumwinkel. Retailsafari naar De Pepernotenfabriek

Maandag 2 november hebben wij voor de Museumfederatie Fryslân een workshop museumwinkels gegeven. Op deze mistige herfstdag waren 30 museumwinkelmedewerkers van 15 Friese musea aanwezig in de Harmonie in Leeuwarden. Een dag vol inspiratie, trends, de praktijk en leren van elkaar.

De Museumfederatie Fryslân heeft ons gevraagd ons de medewerkers van de museumwinkels uit Friesland inspiratie en kennis over cultuur, retail en museumwinkels te geven. De succesvolle dag bestond uit een aantal onderdelen:

  • Introductie van het museum en de bijbehorende museumwinkel.
  • ‘Visiting a tasteful friend’ de toekomst van het middelgrote museum. Aantrekkelijk visueel weergegeven presentatie van een trendreport over de toekomst van het museum in de 21ste eeuw. Weergave van markt- en consumententrends die van invloed zijn op de museumbezoeker en de museumwinkel.
  • Holistic retail voor de museumwinkel. Hoe kun je een museumbezoeker in jouw museumwinkel inspireren en producten aantrekkelijk presenteren? 10 voorbeelden van holistic retail vertaald naar de museumwinkel.
  • Trends in Souvenirs. Waarom nemen we een herinnering mee terug naar huis? En past dat nog wel in onze nieuwe manieren van reizen en leven? Welke trends zijn er in productontwikkeling en hoe kun je deze vertalen naar jouw regio of museumwinkel?
  • In groepsverband een productlijn ontwikkelen voor één museum.
Workshop Museumwinkel. Product presentatie.

Workshop Museumwinkel. Product presentatie.

Workshop museumwinkel. Retail safari naar de Schoenenfabriek.

Workshop museumwinkel. Retailsafari naar de Schoenenfabriek.

  • Wat kunnen we leren van een retailer? Hoe verkoop je culturele waarden in producten?
  • De succesvolle museumwinkel. Karen Kubauch van Museum Singer in Laren vertelt haar verhaal. De praktijk van een museumwinkel: omzetcijfers, conversie, winkelinrichting en de combinatie met de tentoonstellingen uit het museum.

Ook zin in een workshop cultuur en retail? Of een onderdeel van de workshop cultuur en retail? Bel of mail ons voor meer informatie.

 

Workshop museumwinkel. Retail safari aan de Pepernotenfabriek.

Workshop museumwinkel. Retailsafari aan de Pepernotenfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.