Cultuur & Retail, Museum now, Trends
Leave a comment

The Future Museum

The Future Museum

Donderdag 1 oktober hield ik mijn trendlezing  The Future Museum,  Visiting a tastful friend, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een presentatie over de toekomst van het middelgrote museum in Nederland in de 21ste eeuw.

Het idee museum

Het idee van een museum, zoals wij dat vandaag de dag kennen, komt van meer dan 100 jaar geleden. Maar houdt dat idee nu nog stand?

In de presentatie toonde ik een aantal maatschappelijke trends, die de waardes van het museum van 100 jaar geleden zo langzamerhand in een ander perspectief plaatsen. De markttrends en de consumententrends in onze Westerse omgeving dragen misschien nog wel sneller bij aan een veranderende houding van de museumbezoeker tegenover onze musea. Welke scenario’s zijn er dan voor het middelgrote museum in Nederland? Welke mogelijkheden biedt de toekomst van het museum van de 21ste eeuw? De presentatie Visiting a tasteful friend neemt je mee in de snel veranderende wereld, maar biedt ook aanknopingspunten voor de toekomst van het museum.

Rozenbrood Trendacademy presenteert Picturing the Future Class 2015

De Trendacademy is een initiatief van de trendwachters van Rozenbrood, Djenny Brugmans en Nanon Soeters. De trendpresentaties waren over uiteenlopende onderwerpen en het hele programma is terug te vinden bij de Rozenbrood Trendacademy.

Picturing the Future 2015_Trendacademy

Picturing the Future 2015_Trendacademy | Rozenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.