Museum & product
Leave a comment

Anton Corbijn ‘MOØDe’ in het Cobra Museum

Een prachtig fotoboek en kerststerren in de museumwinkel

Afgelopen december opende het Cobra Museum voor Moderne Kunst de geweldige tentoonstelling modefotografie van Anton Corbijn. Een cross-over tussen portretfotografie en de modewereld, veel zwart-wit en heel veel celebraties. 

Strak winkelconcept

Het was een eer om rond het geweldige tentoonstellingsboek MOØDe de winkel in te richten. Samen met retailontwerper Marieke Lucassen hebben we opnieuw de winkel omgetoverd in een strakke presentatie die past bij het boek MOØDe. Als concept voor de hele winkelinrichting hebben we de kleuren beperkt tot denim blauw, zwart en goud en met spijkerstof over de presentatietafels en banieren van transparante stoffen een sfeervolle winkelpresentatie neergezet. De gouden kerststerren zetten het Cobra Museum in een warm licht. 

Thematische producten, soms met een knipoog

De producten in de museumwinkel hebben we gebaseerd op de kleuren zwart, goud, zilver en een beetje rood. De producten sluiten bijna allemaal aan op het thema fotografie met af en toe een knipoog, want in de museumwinkel hoort ook plezier. Daarom vind je er ook een paar gadgets om je snapshot in te stoppen. Thijs Verhaar hebben we gevraagd om zijn stoere sjaals met capuchons (let ook even op de extra presentatie van het buckethoedje) en Looplabb kwam met te gekke roze, rode maar ook incognito brillen. 

Dank voor de samenwerking met het team van het Cobra, want het was een mooie uitdaging om met een bescheiden budget de museumwinkel de schwung te geven die bij Anton Corbijn past.

Ga vooral even kijken naar Anton Corbijn – MOØDe de modewereld door de lens van Anton Corbijn. Van 22 december 2023 tot zondag 12 mei 2024.

Filed under: Museum & product

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.