Kastelen
Leave a comment

Kasteel Muiderslot: kasteel én winkel in transitie

In de gewelven van Kasteel Muiderslot vinden we al lange tijd een kasteelwinkel met natuurlijk veel ridder- en jonkvrouwproducten. Maar het kasteel wil meer zijn dan een kasteel en is in transitie naar een ontmoetingsplek voor de buurt en de regio. Op de kasteelwal is een groene speeltuin gemaakt en ook de tuinen en de pruimenboomgaard zijn een klein wandelingetje waard. Ook wordt er meer ruimte gegeven aan makers en kunstenaars om het kasteel in een andere context te bekijken. En er komt een café-restaurant met een nieuwe winkel op de kasteelwal.

Wij zijn gevraagd de huidige winkel in deze transitie mee te nemen. Om te beginnen hebben we daarvoor de winkel verkleind en met het kasteelteam het productassortiment ingedikt. Verder heeft onze vaste retailontwerper Marieke Lucassen van het bestaande meubilair een tijdelijk nieuw productpresentatiemeubel gemaakt. En voor alle kinderproducten hebben we een laag meubel ontwikkeld, met presentatiebakken, dat we straks zo mee kunnen nemen naar het museumcafé op de kasteelwal. Een duurzame oplossing voor een kasteel en kasteelwinkel in transitie.

Filed under: Kastelen

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.