Tips & Boeken
Leave a comment

Wildplukken

Wildplukken voor de museumwinkel

Wildplukken door Yvet Noordermeer en Leoniek Bontje

De lente komt er al snel weer aan! Een tintelend verlangen naar de natuur, opwekkende geurtjes en buiten zijn neemt bezit van ons als de eerste zonnestralen van het voorjaar doorbreken en de winter definitief achter ons laten. Natuurlijk wil je er dan op uit! Met Wildplukken in de hand leer je de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken. 

De afgelopen jaren heb ik een aantal keren gewerkt voor kastelen en musea met een hortus. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat handzame boeken over de natuur met fijne plaatjes en een opzoeklegenda het altijd goed doen! Daarom mijn tip voor de aankomende lente. Heb je een natuurthema in je tentoonstelling, dan werkt dit boekje (of de hele serie) altijd goed in je museumwinkel.

Tip: wacht niet totdat het lente is met deze boekjes. Bestel ze nu al, zodat je er straks klaar voor bent.

Wildplukken voor de museumwinkel

In dit handzame en mooi uitgegeven boekje vind je de meest voorkomende eetbare planten en een beschrijving van meer dan 60 planten om te plukken inclusief informatie over de medicinale werking per plant, tips en recepten.

Wildplukken

Hardback | EAN: 9789089897664 | 257 pagina’s | 205×159 mm | Uitgiftedatum 14/03/2018 | Uitgeverij Terra | 10e druk

Maak het lentefeest in je museumwinkel compleet en verkoop de hele serie + snoeischaar

In deze serie zijn meer boekjes te vinden met titels als: Plant & Cosmetica, Wildoogst, Pluk en Bewaar, Plant als Medicijn, maar ook Proef de Zee. Zet enkele boekjes uit deze serie naast elkaar en je winkel is zelf ook in een opperbeste voorjaarsstemming!

Tip: verkoop naast de boekjes een kleine snoeischaar voor de handtas. Handig voor onderweg. Bestel er 24 voor maar € 8,00 per stuk.

Filed under: Tips & Boeken

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.