Cultuur & Retail, Museum & product
Leave a comment

Nieuwe winkel voor vernieuwd Museum Arnhem

Na een uitgebreide verbouwing opende Museum Arnhem begin mei zijn deuren weer voor publiek. In de maanden voorafgaand aan de opening werkte ik samen met een team van het museum aan de realisatie van de museumshop – van assortiment en aankleding tot het ontwikkelen van een eigen productlijn. 

Assortiment en imago

We vertaalden de winkelinrichting naar een passend productassortiment, definieerden de thema’s uit het museum en selecteerden bijzondere producten. De eigen lijn museum-merchandise kwam tot stand met Dana Dijkgraaf, die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de openingstentoonstellingen van het museum

Het uiteindelijke assortiment sluit aan op zowel de uitstraling als op het prijsimago van het museum én past perfect in de vormgeving van de winkel. Natuurlijk reserveerden we ook ruimte voor de vele productontwerpers die Arnhem kent! 

Vrij toegankelijk

In de koepel, het hart van het museum, kan iedereen nu terecht voor een bezoek aan het museumcafé en de museumwinkel, beide naar een ontwerp van Studio Modijefsky Interior Architecture

Aandacht loont

Ik wil mijn tijdelijke collega’s @henry en @bibi, @adriene, @kitty en @dana bedanken voor de inspirerende samenwerking. Heel veel succes met jullie geweldige winkel in Museum Arnhem, we kunnen nu al zien dat het loont om zoveel aandacht aan de museumwinkel te besteden! 

Meer weten over de werkzaamheden voor Museum Arnhem? Kijk bij Museum Arnhem opdracht.

De eigen lijn museum-merchandise kwam tot stand met Dana Dijkgraaf, die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de openingstentoonstellingen van het museum
Filed under: Cultuur & Retail, Museum & product

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.