Museum & product
Leave a comment

Marokko in de Museumwinkel

Wat een bijzondere opdracht: de winkel van het Cobra Museum moest worden aangepast voor de tentoonstelling Het andere verhaal; Kunst uit het Marokkaanse modernisme.

Het Cobra Museum stemt aankleding en aanbod van de museumwinkel altijd af op de lopende tentoonstellingen. Omdat de winkel aansluit op de beleving van de tentoonstelling, blijft hij relevant en aantrekkelijk voor bezoekers. 

Transformatie

Voor de tentoonstelling over Marokkaans modernisme transformeerden we de museumwinkel in een sfeervolle souk. Met minimale middelen overigens, dus echt duurzaam. Het assortiment vulden we aan met ambachtelijk gemaakte Marokkaanse producten. Prachtig glaswerk bijvoorbeeld, gemaakt van gerecycled glas; keramiek in kloeke vormen, decoratieve geweven kussens, kleden en manden… alles in de betoverende kleuren van Marokko. De geur van amberblokjes en een uitgebreid aanbod van boeken van Marokkaans-Nederlandse schrijvers maakten het aanbod áf.

Lef

Ik dank het Cobra Museum voor het lef om mee te gaan in ons voorstel om twee pallets met rode bakstenen in de winkel te plaatsen – essentieel om de souk-sfeer te creëren. Ook mijn dank voor het zorgvuldige en inspirerende werk van Anna Borsboom van Stylink en het creatieve oog van Marieke Lucassen

De museumwinkel is ook te bezoeken zonder een ticket voor de tentoonstelling, maar we raden je van harte aan om ‘m te gaan bekijken: gastcurator Abdelkader Benali heeft een fascinerend ‘ander verhaal’ neergezet dat je beslist anders laat kijken naar Marokkaanse kunst en cultuur. 

Gaat dat zien

De tentoonstelling Het andere verhaal; Kunst uit het Marokkaanse modernisme is te zien tot en met 18 september in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. 

Filed under: Museum & product

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.