Cultuur & Retail, Museum & product, Museumwinkel, Retailtours, Trends
Leave a comment

Encore! De Museum Retail Tour Parijs 2022

Museum Retail Tour Parijs 2022

Ben je op zoek naar inspiratie voor je museumwinkel of lifestyle merk? Wil je ontdekken hoe je commercieel succes behaalt binnen een culturele setting? We zijn terug met de Museum Retail Tour – in een ander jasje met opnieuw een geweldig programma. Ga je mee naar de zesde Museum Retail Tour Parijs 2022.

De ultieme inspiratie

In slechts één dag leer je van de beste museumwinkels, wissel je van gedachten met gelijkgestemde collega’s en ontdek je hoe je de trends kunt toepassen voor je eigen winkel of merk.

Arts & culture & products

De Museum Retail Tour Parijs is voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen, produceren, collectioneren en presenteren van artsy producten.

  • Ben je inkoper, visual merchandiser of manager van een museumwinkel?
  • Ontwikkel je speciale producten voor museumwinkels, of wil je jouw merk meer verbinden met kunst en cultuur?

Je bent van harte welkom! 

What’s going on in museum retail?

We bezoeken museumwinkels – groot en klein – en wisselen daar van gedachten met commercieel managers, inkopers en visual merchandisers. Hoe vertalen musea hun collecties naar merchandise? Hoe draagt ​​de horeca in Hôtel de la Marine bij aan de algehele beleving van dit nieuwe museum? Wat is de meerwaarde van visual merchandise? Hoe maak je een jachtmuseum cutting edge? Wat is de bestseller van Musée des Arts Décoratifs? Leer hoe je een relatie legt tussen de verhalen en collecties, winkel en doelgroep van musea en culturele instellingen.


We starten in stijl: met koffie in het vorig jaar geopende Hôtel De La Marine.

Editie #6

Dit wordt de zesde keer dat we de tour in Parijs organiseren. Tot nu toe deden we dat zelf, nu wordt de tour aangeboden vanuit Museum Connections. Zij ondersteunen ons met allerlei praktische zaken en zorgen ook voor een meer internationale deelnemersgroep. Een mooie kans om collega’s uit totaal verschillende landen te ontmoeten.

Ga mee! 29 maart Museum Retail Tour Parijs 2022

Ben je klaar om de geheimen te ontdekken van commercieel succes in een culturele setting? Ga met ons mee op 29 maart, één dag voor de start van de beurs Museum Connections.

Praktisch

  • Museum Connections Retail Tour
  • Datum: 29 maart 2022, 10:00 – 17:00 uur
  • Location: Paris baby 🙂
  • Voertaal: Engels (er is een FR-EN vertaler aanwezig)
  • Prijs: € 380 inclusief koffie, lunch en borrel; entree musea; VIP-tickets voor de beurs Museum Connections; vervoer tijdens de tour; volop mogelijkheden tot netwerken.

Avec une touche d’Amsterdam

De Museum Retail Tours zijn een initiatief van Ellen Groenveld en Anna Borsboom uit Amsterdam. We werken met buyers, leveranciers en producenten om de commerciële en artistieke mogelijkheden voor kunst, cultuur en merchandise te verkennen.

De zesde editie van de Museum Retail Tour Parijs wordt aangeboden door Museum Connections, de beurs waar we afgelopen jaren verschillende workshops en lezingen hielden.

Ellen Groenveld is oprichter van Cultuur en Retail en biedt strategie- en conceptontwikkeling, productontwikkeling en winkelinrichting voor museumwinkels en culturele ondernemingen. Daarnaast geeft zijn diverse trainingen hierover.
@cultuur_en_retail

Anna Borsboom is oprichter van Stylink en het geheime wapen achter succesvolle collecties en campagnes. Ze inspireert merken, makers en marketeers met (trend)informatie voor stijl, assortiment en positionering.
www.stylink.nl
@stylink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.