Tips & Boeken
Leave a comment

The lives of 50 Fashion Legends.

Visual biographies of the world’s greatest designers

In de museumwinkel horen boeken. Boeken waarin je wat meer verdieping vindt of boeken waardoor je geïnspireerd raakt. Een museumwinkel hoort een lekkere boekenhoek te hebben waar je nog even blijft hangen en snuffelt.

Afgelopen jaar was ik in de Kunsthal in Rotterdam voor de tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime. Het was een spectaculaire overzichtstentoonstelling van het werk van deze mode kunstenaar voor zijn beroemde mannequins. In de kleine tentoonstellingshop kwam ik dit fijne boekje tegen. The lives of 50 fashion legends. De reden van mijn enthousiasme voor dit grafisch naslagwerk is dat het precies voldoet aan mijn behoefte om af en toe nog eens wat na te zoeken. De hoge gympen van Balenciaga zie ik af en toe op straat langskomen maar wie was deze ontwerper nou precies? In dit mooi vormgeven boekje kan ik snel zien waneer hij geboren is en wat zijn geboorteland is. Maar ook zie ik dat hij maar 1x is geïnterviewd op zijn 76ste jaar door Time magazine.

Van elke ontwerper vind je in de tijdlijnen de namen van de modehuizen waar ze toe hebben behoort, de omzet van de modehuizen en hun wijsheden. Ook vind je een klein overzicht van iconische items uit de 20’er tot en met de 60’er jaren.

Hier het grafisch weergegeven leven en werk van ontwerpster Rei Kawakubo. The lives of 50 Fashion Legends. Uitgegeven door Fashionary.

Boekselectie museumwinkel

Een mooi uitgegeven naslagwerkje voor iedere liefhebber van mode. Passend bij een goede boekselectie in de museumwinkel.

The lives of 50 Fashion Legends. Visual biographies of the world’s greatest designers. Fashionary International Ltd (2019)

Engels Hardcover | ISBN 9789887711025 | 120 pagina’s

#mode #modeontwerpers #fashion #boeken

Filed under: Tips & Boeken

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.