Museum & product
comment 1

Rijkswachters zijn mannen met een unieke ‘track record’

Rijkswachters op ShowUp 2016.

Eind 2015 kwam ik deze Rijkswachters met uniek ‘track record’ tegen bij &Klevering. In februari van 2016 ontmoette ik hen nogmaals bij de ShowUp 2016 in de Expo Haarlemmermeer. Het zijn geestige mannen voor in je huis of op je kantoor. Mooi om te verzamelen en te bewonderen. En allemaal uniek!

Transportkisten worden Rijkswachters

De Rijkswachters zijn namelijk gemaakt van de transportkisten van het Rijksmuseum. Deze transportkisten hebben een van de kunstwerken van het Rijksmuseum beschermd toen het Rijksmuseum verbouwd werd. Of ze werden gebruikt wanneer een kunstwerk op reis ging naar een tentoonstelling buiten de depots in Amsterdam.

Iedere Rijkswachter is uniek, doordat er in iedere transportkist een ander kunstwerk heeft gezeten. Het verhaal en zijn kunstwerk is te vinden via zijn unieke ‘track record’.

Van XS tot XL

Elk kunstwerk heeft een eigen formaat, waardoor ook de transportkisten en daarmee de Rijkswachters van formaat verschillen: van XS (12 cm) tot XL (1 meter hoog).

Rijkswachters bij ShowUp 2016

Rijkswachters bij ShowUp 2016.

Ook hebben? Kijk op de webshop http://www.rijkswachters.nl. Daar vind je ook de verschillende prijzen.

Studio Hamerhaai

De Rijkswachters zijn bedacht en gemaakt door Studio Hamerhaai.

 

Filed under: Museum & product

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

1 Comment

  1. Pingback: ShowUp 2016 voor de museumwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.