Cultuur & Retail
Leave a comment

‘Hollands erfgoed’ in Chinese webshop van AH

ah chinese webshop

Stroopwafels, Bambix en veel babyproducten, maar wel veel duurder. 

AH heeft onlangs een kleine webshop met zo’n 100 oer-Hollandse producten geopend voor de Chinese markt. Primaire doel is het uitsluiten van tussenhandelaren die producten in Nederlandse supermarkten kopen en duur doorverkopen in China. De babymelk van Nutrilon is een bekend voorbeeld hiervan, maar nou net dat product is niet in de webshop te koop!

We zien hier een mooi voorbeeld van hoe je ook met een klein assortiment een webshop kunt starten voor een specifieke doelgroep. Daarnaast blijken de prijzen van de producten veel hoger te liggen dan in Nederland. Een blik Stroopwafels kost hier € 3,79, in China betaal je er € 13,55 voor. Heb je wel een blik in Delfts blauw.

De hogere prijs zal voor een flink deel met transportkosten te maken hebben, maar wellicht is er ook sprake van ‘premium pricing‘: voor exclusieve producten reken je meer, zeker als de doelgroep bereid is die prijs te betalen.

Dat AH geen babymelk van Nutrilon in de webshop aanbiedt, is een gezamenlijke beslissing van AH en Nutricia. Hun prioriteit ligt bij voldoende beschikbaarheid voor de Nederlandse markt.

Hoe dan ook, de Chinese webshop van AH is een mooi voorbeeld van omnichannel denken. En met een typisch Hollands assortiment en design staat er meteen een goed verhaal dat bezoekers begrijpen en vertrouwen (made in Holland) en waar ze graag hun geld besteden. Cultuur en retail op hun best.

Bron: Volkskrant 14 oktober, door Jonathan Witteman.

Filed under: Cultuur & Retail

by

Cultuur en retail groeien naar elkaar toe. Hoe kunnen beide sectoren daarvan profiteren? Daar houd ik mij mee bezig. Uit interesse en uit verbondenheid als mede-eigenaar van Museumwebshops en Kunstkaartjesturen.nl en als lid van het ShoppingTomorrow Expertnetwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.