Cultuur & Retail
Leave a comment

Start met BIG DATA

START MET REGISTREREN VAN JE BEZOEKERS; START MET BIG DATA.

Vrijwel alle ‘gewone’ winkels proberen met hun bezoekers en kopers een relatie op te bouwen. Als consument kies je er zelf voor of je dat wilt. Maar als je dat doet, weet de retailer zeker dat zijn inspanningen tot meer omzet en winst zullen leiden. De cijfers tonen dat aan. Voor musea geldt hetzelfde, met als voordeel dat bezoekers veel eerder met het museum een relatie willen aanknopen dan met een (willekeurige) winkel.

Registratie van bezoekers is met name in de winkel goed te doen, bij de kassa. Mensen hebben net iets gekocht, hebben even tijd en staan open voor de suggestie om gegevens te delen. Met afgestemde communicatie kun je daarna de relatie verdiepen en de omzet (herhaalbezoek, (web)winkelverkoop) vergroten.

Doe het netjes en je hebt ‘vrienden voor het leven’ erbij.

Filed under: Cultuur & Retail

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.