Quickscan, trends, workshop en retailsafari

Meer doen met je culturele waarden

U kunt bij ons terecht voor advies, trendonderzoek en strategie over cultuur en retail. Daarnaast organiseren wij workshops en retailsafari’s. Met onze Quickscan kunt u gaan bouwen aan vernieuwing.

Quickscan

U wilt weten hoe uw organisatie het doet? Bijvoorbeeld of uw winkelinrichting bijdraagt aan de verkoop? Of uw productassortiment aansluit op uw bezoekers en doelgroepen? Of uw webshop goed converteert? Wij onderzoeken uw prestaties en waar mogelijk vergelijken we die (anonieme benchmark) met collega’s. We sluiten het project af met een presentatie van de resultaten en een handzame rapportage.

Trends in cultuur en retail

Wij brengen voor u relevante trends in kaart op het gebied retail, winkelformules, productontwikkeling, consumentenbehoeften en (online) verkoopkanalen. Uiteraard beoordeeld vanuit de culturele waarden en identiteit van uw organisatie. U krijgt een presentatie en een uitgebreide rapportage, als handvat om succesvol in te spelen op deze trends. U kunt dat ook met een aansluitende workshop doen.

Workshop Cultuur en retail

Hoe ontwikkel je een retailformule voor de bezoekers van een museum of cultuurinstelling? Wij organiseren workshops op locatie.

Programma:

  • Retailformules – trends om van te leren
  • Culturele waarden en commerciële doelstellingen – hoeveel ben je eigenlijk waard?
  • Doelgroepen – context en budget
  • Assortiment – wat ga je verkopen?
  • Omnichannel – fysiek en online naast elkaar?
  • Strategische retailopties – ben je een HEMA, Bol.com, Rijksmuseum of Amazon?
  • Business case denken – wat moet een m2 minimaal opleveren?
  • Retailorganisatie – insourcen of outsourcen?

Retailsafari

Een dag op de fiets door Amsterdam. We bezoeken vijf tot zes museumwinkels, conceptstores en andere retail hotspots. Wij nodigen een retailexpert uit op een van de locaties. Zin om met ons op de fiets te stappen? We maken graag een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.