Museum & product, Museumwinkel
Leave a comment

#3 – Gespot. Het dikke boek van alles wat leeft in het water

Je kunt mij niet blijer maken dan mooi geïllustreerde kinderboeken over de natuur, zoals de onlangs verschenen serie “Het dikke van…”. (Pssst, eigenlijk voor volwassenen.) 

De boeken zijn met aandacht gemaakt, zoals ook ‘Het dikke boek van alles wat leeft in het water’. De met gouddruk geïllustreerde harde kaft is een eye catcher en een goed voorproefje voor de inhoud. Alle pagina’s hebben een eigen mooi opgemaakte bladspiegel. Je ziet dat de manier waarop de pagina’s zijn ingedeeld met aandacht is gedaan. Je oog glijdt over de pagina’s. Mooie typografie, kleine tekeningetjes, gecombineerd met foto’s. De kinderboekenexpert van Pluizuit deelt mijn enthousiasme over het boek. 

‘Het dikke boek van alles wat leeft in het water’ is geschreven door zoöloog Sam Hume. In zijn vorige leven was hij een senior aquarist en nu maker van natuurfilms. De kassa-aanslag is ook fijn: € 22,99. Je bestelt het boek bij Lannoo.

Ben je geen dierentuin of aquarium? In de serie “Het dikke boek van…” van Lannoo zitten nog een paar pareltjes die misschien wel passen in jouw productassortiment over natuur, dieren, dino’s of het heelal.

Filed under: Museum & product, Museumwinkel

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.