Museum now, Trends
Leave a comment

Sluit jouw (museum)shop aan bij de laatste trends?

De straat, de fashionwereld, maar ook tentoonstellingen: het zijn inspirerende plekken waar trends tot stand komen. Maar hoe pas je street & fashion-ontwikkelingen eenvoudig toe in je museumwinkel? En hoe speel je in op trends bij tentoonstellingen zonder je eigen identiteit te verliezen?

MC2020 heeft Cultuur & Retail en Stylink ook dit jaar weer gevraagd een workshop te geven tijdens de grootste beurs in museummerchandise in Parijs. Hierbij gaan we in op driegrote street & fashion-trends én trends in tentoonstellingen. We laten zien welke kleuren daarbij horen, hoe je omgaat met stijlgroepen en deze toepast in het interieur van je bezoeker. 

Grote trends passen natuurlijk ook heel goed in kleine musea, kastelen of dierentuinen. We laten zien hoe je ze – zonder grote investeringen – toepast in je shop.

Souvenirs in musea

Wat beweegt onze bezoekers? Ont-spullen, meer duurzaamheid en originele artikelen die iets toevoegen aan de identiteit van de bezoeker. Natuurlijk willen zij nog steeds een magneet of ansichtkaart als kleine herinnering. Maar ook souvenirs zijn aan trends onderhevig. In beeld en #hashtags gaan we door trends in cultuur en retail heen.


We passen de trends direct toe en sluiten de workshop af met lijm en schaar. Iedereen gaat zijn eigen ‘crisp & trendy’ museumproduct knippen en plakken: inspiratieboost gegarandeerd!

Een trend die zeker aan bod komt, is het escapisme. Hoe je dat toepast in jouw (museum)shop, hoor en zie je tijdens onze workshop. Wil jij ook een escape to Paris? Schrijf je vandaag nog in via Museum Connections 2020

Parijs praktisch

Wat:MuseumConnections

Waar:Paris, Porte de Versailles – Hall 2.1

Wanneer:15 & 16 januari 2020

Link naar: ticket voor MuseumConnections(tot december gratis entree)

Inschrijven: Workshop trends voor museumshops

Geen tijd om naar Parijs te komen? Mail of bel ons en we sturen je de presentatie na.

PS Oók interessant: je bezoek aan MC2020 combineren met een dagje Maison&Objet(17-21 januari 2020), dé internationale beurs voor trends, interieur- en lifestyleproducten. 

Filed under: Museum now, Trends

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.