Museum & product, Retailtours, Tips & Boeken
Leave a comment

Samen verhalen creëren. 3 producten van Maison&Objet

3 producten om samen met je familie verhalen te creëren

Bij Maison&Objet in Parijs heb ik gezocht naar producten die passen bij samen leren en creëren. Samen verhalen maken en plezier geven. Producten die goed passen bij families die het museum bezoeken en graag het plezier van het museumbezoek mee naar huis nemen.

Families een belangrijke doelgroep

Families zijn een belangrijke doelgroep voor het museum. Wanneer je jong bent en met het museum in aanraking komt ga je later als volwassene ook vaker naar het museum (Nederlandse Museumvereniging). Maar het is ook gewoon leuker om in het gezelschap van je vader en moeder of met je oma naar het museum te gaan en te ontdekken en te leren.

De museumwinkel is naar mijn visie de uitwerking van de verhalen die in het museum zijn verteld. Kinderen krijgen in het museum de ruimte om inspiratie en creativiteit te ervaren en samen met je familie wordt het informeel leren gestimuleerd. De ervaringen die families in het museum hebben meegekregen – het samen leren en praten over andere onderwerpen is heel waardevol. Het ontwikkelen van creativiteit en het je laten inspireren zou je graag als museumwinkel willen doorzetten naar de keukentafel.

Samen verhalen creëren. 3 producten van M&O. Story Box. Fairy Tailes.

Samen verhalen creëren. 3 producten van M&O. Story Box. Fairy Tales.

3 producten om samen verhalen te creëren

Hieronder mijn selectie van producten die het samen verhalen maken van het museum meegebracht kunnen worden naar huis.

Story Box Create Your Own Fairy Tales

De Story Box ‘Create Your Own Fairy Tales’ van Laurence King Publishing is een doos om je eigen sprookjes mee te creëren. Een doos met 20 geïllustreerde kaarten geeft de mogelijkheid je eigen sprookje te maken. Een heks op een scooter kan een prins in de sneeuw tegen komen. Ieder kind kan zijn eigen sprookjes creëren maar leuker is om samen een sprookjes verhaal te bedenken met zijn eigen einde.

De kaarten zijn geïllustreerd door Anne Laval die zich in haar werk laat inspireren door de natuur. De Story Box Create your own fairy tales  is nog niet in het Nederlands vertaald. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Want je maakt je eigen verhaal. De Story Box (2016) is rond de € 12,99 verkoopprijs. Voor kinderen tot een jaar of 6 en elke ouder of grootouder.

Story Box. Create Your Own Fairy Tales.

Een doos om je eigen sprookjes mee te creëren. Story Box. Create Your Own Fairy Tales.

Steden stempelen met Stampville

Mijn absolute favoriet is deze als een heel mooi uitgevoerde grote luciferdoos met stempels. Stampville is meer dan een stempeldoos. Samen kun je een stad, een dorp of een huis op papier bouwen. Deze 25 stempels in twee kleuren maken van iedere familie een ontwerpbureau. De rubberen stempels zijn gebaseerd op stedelijke-grafische picto’s. Stampville hoort bijna in elke museumwinkel thuis.

Samen steden stempelen. Stampville.

Samen steden stempelen. Stampville.

Stampville van Aurelien Debat (2017). Prijs in de winkel ongeveer € 25,00. Uitgeverij is Princeton Architectural Press.

Stampville. De rubberen stempels zijn gebaseerd op stedelijke-grafische picto’s.

Stampville. De rubberen stempels zijn gebaseerd op stedelijke-grafische picto’s.

Myriorama kaarten: The Hollow Woods Story Telling Card Game

Het maken van denkbeeldige landschappen deden kinderen in de vorige eeuw met myriorama kaarten. Kaarten met afbeeldingen van mensen, gebouwen of landschappen worden aan elkaar geplaatst en maken steeds weer verschillende landschappen of panorama’s. Laurence King Publishing heeft een nieuwe griezel variant ontwikkeld met 20 kaarten en 2,432,902,008,176,640,00 mogelijke uitkomsten. The Hollow Woods Story Telling Card Game. De griezel plaatjes zijn van Rohan Daniel Eason (2017).

Myriorama kaarten: The Hollow Woods Story Telling Card Game

Myriorama kaarten: The Hollow Woods Story Telling Card Game.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.