Tips & Boeken
Leave a comment

Kinderen werken mee aan boek museum

Bij de heropening van het Dordrechts Museum is voor kinderen een speciaal boek uitgegeven met 10 verhalen gebaseerd op de collectie van het Dordrechts Museum. Aan ‘Bekijk ’t maar’ hebben kinderen zelf meegewerkt. 10 verhalen gebaseerd op de collectie van het Dordrechts Museum

10 verhalen gebaseerd op de collectie van het Dordrechts Museum

Bij de heropening van het Dordrechts Museum is voor en mét kinderen een boek uitgegeven met 10 verhalen gebaseerd op de collectie van het Dordrechts Museum. We vinden dit een mooi voorbeeld van productontwikkeling in samenwerking met je doelgroep. Elsa van Arkel van de afdeling educatie had een goed idee over een kinderboek over Dordrecht. Samen met schrijver en theatermaker Peter Marijnissen, illustrator Alex de Wolf en een testpanel van kinderen is het boek ‘Bekijk ’t maar’ ontwikkeld.

Kindertestpanels

Verschillende kindertestpanels hebben een belangrijke rol gespeeld bij de samenstelling van het boek. De selectie van verhalen die uiteindelijk in het boek terecht zijn gekomen, is mede gebaseerd op wat zij leuk, spannend en interessant vonden.  De opmerkingen van de kinderen hebben het verhaallijn van het boek verbeterd.

Sponsors

Het boek is in een eigen uitgave en gefinancierd vanuit museumbudget en een aantal sponsoren. Het boek is te koop bij het Dordrechts Museum en bij kinderboekenwinkel De Giraf. Het kost € 22,50.

Dordtse kunst als insipratiebron

Het boek vertelt tien verschillende verhalen uit het Dordrechts Museum. Het zijn verhalen in de vorm van een sprookje, een interview, brief of gedicht en ze zijn allemaal geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van het museum in Dordrecht. Het boek is bedoeld als ‘spannende’ gids tijdens een bezoek aan het museum, maar je kunt er ook thuis meer mee ontdekken over Dordrecht. Bijvoorbeeld om via Google het woonhuis Ary Scheffer in Parijs te bezoeken.

Voor kinderen van 8 tot 80 Koos de Suppoost is de gids door het boek en verteld de verschillende verhalen over de geschiedenis van Dordrecht of het verhaal achter het schilderij. Het boek is voor kinderen van 8 tot 12 jaar maar zoals dat gaat met een goed kinderboek is het voor kinderen van 8 – 80 jaar.

Bekijk ’t maar. 10 Verhalen uit het Dordrechts Museum, Peter Marijnissen + Alex de Wolf (2012).

Filed under: Tips & Boeken

by

Welke ervaringen heeft een consument en hoe kunnen deze worden toegepast in het museum? Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.